Úgy néz ki, valami elindult Törpe gazdihoz kerülésével. Van 1-2 komolyabbnak tűnő érdeklődő, illetve többen említenek ismerősöket, akik kölyökkutyát keresnek. Szóval van remény, hogy megtalálom a Törpe számára ideális gazdit. És hogy milyen ez a személy?

- lakásban lakik. Vagy kertes házban, viszont a kutya legtöbb idejét a lakásban, a kanapén tölti. Mivel Törpe kertészkedő típus, nyugodtabb lennék, ha olyan helyre kerülne, ahonnan nem tudja kiásni magát...

- ha lakásban lakik, van másik kutyája, vagy magával tudja vinni a munkahelyére, hogy azért nagyon sokat ne legyen otthon egyedül

- tervezi kutyasuliba vinni az ebet, mivel Törpe eszes, fogékony kölyök, tuti élvezné a pozitív megerősítésen alapuló (jutifali, klikker) sulit

- nem ellenzi az ivartalanítást, felelős gazdaként tisztában van az ivartalanítás fontosságával. Most hirtelen ráguglizva ezt az összefoglalót találtam a legteljesebbnek: http://www.szanhuzoklub.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=605%3Aivartalanitas-az-egeszsegvedelemert&catid=50%3Aallatgyogyaszat&Itemid=77&lang=hu

- elfogadja, elviseli a kezdeti kártékonyabb időszakot, hisz egy kölyök rág, kapar, rendezkedik, stb. Ezek az esetek a fogváltásnál csak sűrűsödnek, de idővel jelentősen csökken a számuk.

- szobatisztaságra nem úgy neveli a kölyköt, hogy beleveri az orrát a végtermékbe, hisz tudja, ezzel semmire sem megy. Helyette inkább gyakran (2-3 óránként) kiviszi a kertbe (oltások után az utcára) a kölyköt és borzasztóan megdicséri, mikor a kijelölt területen végzi a dolgát. Tudja, hogy még ezzel a módszerrel is idő, míg teljesen szobatisztává nem válik a srác, amit türelmesen kivár.

- a kutyát nem fél évre, hanem a kutya teljes életére választja. Valami eszméletlen cuki most, valószínűleg felnőttként is aranyos lesz, de egy kölyök mindig sokkal jobban lágyítja az emberek szívét. Ennek azonban nem szabad bedőlni, ha a lágy szíven kívül nincs egyéb indokunk a kiskutya befogadására, inkább ne is kezdjünk bele.

Nem győzöm hangsúlyozni, ez mekkora felelősség! Felelős lettem ezért a kissrácért, akit mellesleg borzasztóan megszerettem, így nagyon megnézem, hova kerülne és nagyon boldog lennék, ha a későbbiekben is rendszeresen kaphatnék infókat a hogylétéről.

Akinek nem tetszenek a fentiek, az inkább ne is látogasson vissza a blogra a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://taskakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr474832996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása